ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ                                                 Β.ΠΙΝΔΟΣ

Η διήμερη φωτογραφική εκδρομή στην Βάλια Κάλντα έχει ως στόχο την περιήγηση και φωτογράφηση ενός απο τους σπουδαιότερους και πιο παρθένους Δρυμούς της Ελλάδας που προσφέρει καταφύγιο σε πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.Ο Εθνικός Δρυμός της Β. Πίνδου βρίσκεται σε μια όμορφη περιοχή της οροσειράς στα όρεια των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Η συνολική του έκταση φτάνει τα 69.000 στρέμματα και περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα (στα βλάχικα Ζεστή Κοιλάδα) και του Αρκουδορέματος καθώς και τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι. Σχηματίζει ένα πέταλο απο ψηλές βουνοκορφές (εως 2177m υψόμετρο)που περικυκλώνει κυριολεκτικά την εστή Κοιλάδα δημιουργώντας ποικιλία μορφολογικών αντιθέσεων με απότομους γκρεμούς , κατάφυτα δάση και ορμητικούς χειμάρρους.

 


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η διήμερη φωτογραφική εκδρομή στην Β.Πίνδο απευθύνεται  σε ερασιτέχνες φωτογράφους  αλλα και λάυρεις της φύσης και της περιπέτειας, που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της φωτογράφισης και να γνωρίσουν τα καταπράσινα δάση του Εθνικού Δρυμού. Κατά την διάρκεια του διημέρου οι συμμετέχοντες  θα μαθουν αλλα και θα δουν  στην πράξη βασικές τεχνικές φωτογράφισης τοπίου., θα ενημερωθούν για την σωστή επιλόγη φωτογραφικού εξοπλισμού, τον προγραμματισμό και την προετοιμασία φωτογραφικού και ορειβατικού εξοπλισμού 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 21 Ιουνίου

Συνάντηση στον ξενώνα Βάλια Κάλντα  στο χωριό περιβόλι

τακτοποίηση σε δίκλινα δωμάτια έλεγχος και προετοιμασία του εξοπλισμού μας και ενημέρωση για το πρόγραμμα της εκδρομής 

20:30 γεύμα στον ξενώνα 

 

Σάββατο 22 Ιουνίου 

-07:00 πρωινό στον ξενώνα 

-08:15 αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Β.Πίνδου

Η μετακίνηση θα γίνει με τετρακίνητα οχήματα με τα οποία θα μεταφερθεί και ο προσωπικός μας εξοπλισμός.

Άφιξη στον πυρήνα του δρυμού 

Μετά την τακτοποίηση του εξοπλισμού μας ακολουθεί προετοιμασία για την ανάβασή μας για πρακτική εξάσκηση από το μονοπάτι Ε6 προς τις δίδυμες αλπικές Δρακόλιμνες της «Φλέγκας». Οι δύο λίμνες βρίσκονται στα υποαλπικά υψίπεδα του Μαυροβουνίου (1.960 και 1.940 υψόμετρο) και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ενός μικρού ποταμού, ενώ η Κάτω Φλέγκα στέλνει τα νερά της στο Αρκουδόρεμα της Βάλια Κάλντα. Ο μύθος για τη δημιουργία των 2 λιμνών λέει ότι ο γιος του Μακεδόνα, Πίνδος, αφού τον έδιωξαν τα αδέρφια του βρήκε καταφύγιο, μαζί με τον φίλο του δράκοντα Λύγκο, στις κορυφές της Φλέγκας. Τα αδέρφια του όμως τον ανακάλυψαν και τον σκότωσαν. Τότε ο δράκος δάκρυσε για τον χαμό του φίλου του και μέσα από τα δάκρυά του δημιουργήθηκαν οι δύο Δρακόλιμνες, ενώ τα γύρω βουνά πήραν το όνομα Πίνδος.


Η θέα από την κορυφή της Φλέγκας προς την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα είναι μοναδική και θεωρείται μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες περιήγησης στη χώρα μας. Η διαδρομή που οδηγεί στις λίμνες είναι κατάφυτη. Ανεβαίνοντας περνάμε από την υποαλπική βλάστηση στα αλπικά λιβάδια και το το τοπίο πλαισιώνεται από πανύψηλα δέντρα μαύρης πεύκης και υπεραιωνόβια ρόμπολα αλλά και από πολλά σπάνια ενδημικά είδη. Η πλούσια επίσης πανίδα αποτελείται από πολλά σπάνια είδη πουλιών, θηλαστικών, αμφίβιων και ερπετών.

 

- Χρόνος πεζοπορίας από τον πυρήνα ως τις λίμνες: 1,5 με 2 ώρες.
- Άφιξη στις λίμνες γύρω στη 1μμ. (στο σημείο υπάρχουν δέντρα για σκίαση και πόσιμο νερό).
- Χρόνος πεζοπορίας επιστροφής στον πυρήνα: 1,5 ώρες


16:30: Επιστροφή στον χώρο της κατασκήνωσης και ξεκούραση.
• 18:00: Απογευματινή βόλτα για φωτογράφιση στην περιοχή της κατασκήνωσης.


Το τοπίο είναι μαγευτικό, με πλούσια βλάστηση, πυκνό δάσος με το ποτάμι να ολοκληρώνει την παραμυθένια αυτή εικόνα.


• 12:00: Φαγητό και ελεύθερος χρόνος (δυνατότητα νυχτερινής φωτογράφισης).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 23 Ιουνίου


• 07:30: Πρωινό

• 08:30: Τακτοποίηση κατασκηνωτικού εξοπλισμού

• 09:30: Πεζοπορική διαδρομή για καταρράκτες Αρκουδορέματος.


Εκκίνηση πεζοπορίας μέσα από μια πολύ όμορφη διαδρομή για τους καταρράκτες του Αρκουδορέματος.
> Χρόνος διαδρομής: 45 λεπτά
• 13:30: Αναχώρηση για το χωριό Περιβόλι


Επιστροφή στα οχήματα μας και αναχώρηση για το χωριό Περιβόλι.
> Χρόνος διαδρομής με τα αυτοκίνητα: 1,5-2 ώρες
 

15:00 λήξη προγράμματος και αναχώρηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενδεικτικός Φωτογραφικός Εξοπλισμός
Προαιρετικά
Φωτογραφική μηχανή DSLR ή mirrorless.
Τουλάχιστον ένα φωτογραφικό φακό 24mm.
Ένα ελαφρύ τρίποδο.
Τουλάχιστον 2 εξτρά μπαταρίες.
Κάρτες μνήμης (μία τουλάχιστον 16GB).Χρήσιμος Εξοπλισμός
Σε περίπτωση που δεν έχετε κάτι από τα παρακάτω επικοινωνήστε μαζί μας.
Ορειβατικό σακίδιο τουλάχιστον 25 λίτρων.
Ορειβατικά αδιάβροχα μποτάκια.
Καπέλο
Fleece
Αντιανεμικό ή αδιάβροχο jacket.
Γυαλιά ηλίου.
Φακό κεφαλής (αν έχετε με κόκκινο φως θα βοηθήσει στις νυχτερινές λήψεις).
Προσωπικά είδη υγιεινής.
Παγούρι με νερό.
Κινητό
Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή, τον ορειβατικό και τον φωτογραφικό εξοπλισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με τον φωτογράφο Μπάμπη Γκιριτζιώτη στο email: b.giritziotis@gmail.com

Προηγούμενη εμπειρία
Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, ορειβατικός εξοπλισμός, πλήρως λειτουργικός φωτογραφικός εξοπλισμός και καλή διάθεση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κόστος εκδρομής
Κόστος: 230€ (χωρίς ΦΠΑ)
Για την συμμετοχή σας στο workshop απαιτείται προκαταβολή 50€ της συνολικής αξίας με την εγγραφή σας και εξόφληση του συνολικού ποσού μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του workshop.

Περιλαμβάνει:
Συνοδό Φωτογράφο.
Συνοδό βουνού.
2 Διανυκτερεύσεις (μία σε ξενώνα και μια σε σκηνές)
Σκηνές (2 ατόμων), υποστρώματα & υπνόσακοι
Μεταφορά προσωπικού εξοπλισμού
Όλες οι μεταφορές (από την άφιξη στο Περιβόλι μέχρι την αναχώρηση)
1 Γεύμα την Παρασκευή το βράδυ στον ξενώνα
1 Πρωινό το Σάββατο στον Ξενώνα
1 Πρόγευμα και 1 γεύμα το Σάββατο στον χώρο της κατασκήνωσης
1 Πρωινό & 1 πρόγευμα την Κυριακή στον χώρο της κατασκήνωσης

Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Υπόλοιπα γεύματα / ποτά
Προσωπικά έξοδα
Οτιδήποτε δεν ορίζεται ρητά στις καλύψεις της φωτογραφικής εκδρομής.

Extras:
Δυνατότητα μεταφοράς από την Θεσσαλονίκη. Έξτρα χρέωση 40€ / άτομο (περιορισμένος αριθμός θέσεων).ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Μπάμπης Γκιριζιώτης

Cannon Photographer

E: b.giritziotis@gmail.com

T: +30 6974483143

 Συντονισμός-Συνοδεία :Αποστόλης Τσιμπανάκος

E:exp.trekking@gmail.com

T:+30 6980682589

 

Τοποθεσία & Πρόσβαση
Σημεία στον χάρτη:
Περιβόλι Γρεβενών: https://bit.ly/2IFQ7GB

Χιλιομετρικές αποστάσεις:
Αθήνα – Περιβόλι: 450km
Θεσσαλονίκη – Περιβόλι: 208km
Επικοινωνήστε μαζί μας αν δεν έχετε κάποιο μεταφορικό μέσο.*Για την συμμετοχή σας στο workshop απαιτείται προκαταβολή 50€ της συνολικής αξίας με την εγγραφή σας και εξόφληση του συνολικού ποσού μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του workshop.
Για ακυρώσεις εώς 30 ημέρες πριν τη δραστηριότητα, υπάρχει το δικαίωμα επιστροφής 100% των χρημάτων, αφαιρουμένων του κόστους τραπεζικών συναλλαγών για την κράτηση και την επιστροφή των χρημάτων.
Για ακυρώσεις στο διάστημα 30 ημερών πριν την ημερομηνία διεξαγωγής και μέχρι 7 ημέρες πριν τη δραστηριότητα, υπάρχει το δικαίωμα επιστροφής του 50% του κόστους συμμετοχής αφαιρουμένων του κόστους τραπεζικών συναλλαγών για την κράτηση και την επιστροφή των χρημάτων.
Για ακυρώσεις 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής δεν προκύπτει δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, και παρακρατείται όλο το κόστος της εκδρομής.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός ατόμων (7). Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων η ημερομηνία διεξαγωγής θα αλλάξει και θα ανακοινωθεί μελλοντικά.


 

 Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Workshop

Ο συμμετέχων αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη να κρίνει εάν και εφόσον μπορεί να συμμετέχει στην εκδρομή χωρίς να επιβαρύνει την υγεία του καθώς επίσης και πως δε θα θέσει τη ζωή του ή μέλος τους σώματος του σε κίνδυνο. Αναγνωρίζει και δέχεται πως τα καιρικά φαινόμενα στο βουνό είναι ευμετάβλητα και απρόβλεπτα, για το λόγο αυτό ο διοργανωτής δε φέρει ευθύνη για ακύρωση της εκδρομής, αλλαγής σχεδιασμού. Επίσης σε περίπτωση που τεθεί ο συμμετέχων σε κίνδυνο είτε τραυματισμού, απώλειας μέλους του σώματος, ή της ίδιας τη ζωής, η ευθύνη του διοργανωτή περιορίζεται μέχρι το σημείο της σωστής προετοιμασίας και ορθής απόφασης / επιλογής / αλλαγής σχεδιασμού, οδηγιών ώστε να διασφαλιστεί όσο γίνεται η σωματική ακεραιότητα, ψυχική πνευματική υγεία των συμμετεχόντων.Ο συμμετέχων είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την ειλικρινή δήλωση κατάστασης της υγείας του, αναγνωρίζει και αποδέχεται πως ο διοργανωτής δε φέρει ευθύνη για τραυματισμούς ή προβλήματα υγείας που προϋπήρχαν στον ίδιο, καθώς και για τυχόν επιβάρυνση που ενδέχεται να υποστεί η κατάσταση της υγείας του, από τη συμμετοχή του στη δραστηριότητα. Σε περίπτωση που ο συμμετέχων λόγω ψευδής ή/και ανεπαρκής δήλωσης κατάστασης υγείας ή δεν έχει τον εξοπλισμό που απαιτείται και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον προγραμματισμό της εκδρομής / δραστηριότητας, ο διοργανωτής έχει τη δυνατότητα να σταματήσει τον συμμετέχων από τη δραστηριότητα, με τη μόνη υποχρέωση να εξασφαλίσει συνθήκες ασφαλείας και να καλέσει την επίσημη βοήθεια διάσωσης, εάν και εφόσον χρειάζεται. Το κόστος της διάσωσης βαρύνει αποκλειστικά τον συμμετέχων, όπως επίσης σε περίπτωση θέσει όλη την ομάδα ή κάποιο άλλο μέλος σε κίνδυνο, λόγω ψευδής ή/και ανεπαρκής δήλωσης κατάστασης υγείας ή προβλημάτων, φέρει την αποκλειστική ευθύνη για οποιαδήποτε οικονομική απαίτηση ή οποιαδήποτε ένδικη απόφαση παρθεί.


 

 

 

 

 

.