Βάλια Κάλντα.

           Φθινοπωρινή πεζοπορική διάσχιση (Σταυρός- Βοβούσα)

                                        Αναλυτικό Πρόγραμμα 

 

 

 

-ΣΑΒΒΑΤΟ 6/10
Συνάντηση , ενημέρωση και διαμονή στον ξενώνα Κερασιές πάνω απ' την πλατεία της Βοβούσας.(το αργότερο 22:00μμ)

 -ΚΥΡΙΑΚΗ 7/10
*πρωινό ξύπνημα: 8πμ
*πρωινό γεύμα: 8:30πμ
*αναχώρηση από τον ξενώνα : 9:15πμ
-Μεταφορά με τετρακίνητα στην καρδιά του δρυμού (1ώρα).
*εκκίνηση πεζοπορίας: 10:30πμ.

 

 

     Πεζοπορούμε διασχίζοντας τον κεντρικό άξονα του θρυλικού δρυμού της Βάλια Κάλντα (ζεστή κοιλάδα). Αναμφισβήτητα ένα απο τα ομορφότερα δάση της χώρας μας και σίγουρα μια απ΄τις πιό εντυπωσιακές περιπατητικές διαδρομές που θα συναντήσει κανείς στην Πίνδο.
    Η εκκίνηση θα γίνει απο την θέση "Σαλατούρα Σταυρού" (βλεπ. χάρτη Ανάβασης) 4χλμ πάνω απ τον πυρήνα όπου και θα μας αφήσουν τα οχήματα μεταφοράς μας.

 


     Ακολουθεί δασικός δρόμος ο οποίος μας βάζει κατηφορίζοντας στην είσοδο του μονοπατιού.Η γραμμή που θα ακολουθήσουμε είναι σκέλος του Ε6 ευρωπαικού μονοπατιού (προσφάτως συντηρημένο από εμάς τους ίδιους) και θα μας μεταφέρει απο την τοποθεσία "Κόκκινα πεύκα" ως το καταφύγιο της Βοβούσας. 
    Πιάνοντας παράλληλη πορεία με το ξακουστό Αρκουδόρεμα θα περπατήσουμε σχεδόν παραποτάμια σε όλο το ανάπτυγμα της διαδρομής μας. Το μονοπάτι τέμνει 4 φορές το σπάνιας ομορφιάς ρέμα, ώσπου να συναντήσουμε τον Αώο ποταμό στα σμιξώματα κάνοντας έτσι την πεζοπορία μας να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθ΄όλη την διάρκεια της.

 


    Κόκκινα και μαύρα πεύκα, οξιές, κέδροι, φτέρες, βελανιδιές, σφενδάμια και ρόμπολα συμπληρώνουν το θεαματικό τοπίο του δρυμού που κυριολεκτικά ξεφεύγει απο τα συνηθισμένα αυτή την εποχή!

   Οι καλοσχηματισμένες συστάδες δέντρων δίνουν την εντύπωση θείκής παρέμβασης στις πλαγιές της κοιλάδας όπου τραβερσάρει το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε ως τη Βοβούσα.
*Η διάσχιση θα είναι μονής κατεύθυνσης και όχι "αλε ρε τουρ" με τερματισμό την πλατεία του χωριού.

*Ανάπτυγμα πεζοπορικής διαδρομής : 20χλμ
*Διάρκεια δραστηριότητας : 6-7 ώρες
*Βαθμός δυσκολίας : μέτρια

-Απαραίτητος εξοπλισμός: πεζοπορικό παπούτσι (μποτάκι ή σκληρό στρωτό), σακίδιο ημέρας, διαπνέον t-shirt, αδιάβροχο τζάκετ, υδροδοχείο 1lt.
-Προαιρετικός εξοπλισμός: ράβδοι στήριξης (μπατόν), 2ό ζευγάρι κάλτσες, αντηλιακή προστασία (καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό), φακός κεφαλής.

*Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων : 8 άτομα
*Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 25 άτομα

ΚΟΣΤΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

-Το κόστος της εκδρομής είναι 65 ευρώ (χωρίς φ.π.α.)
-Το ποσό καλύπτει την διαμονή του Σαββάτου, πλούσιο πρωινό γεύμα, πρόγευμα (σάντουιτς ή πίτα), μεταφορά με τετρακίνητα οχήματα στον πυρήνα και την πεζοπορική συνοδεία.


Η συμμετοχή θα διασφαλίζεται προκαταβάλλοντας το ποσό των (20 ευρώ) στην εθνική τράπεζα.
αρ. λογαριασμού : 201/005000-89 -ΙΒΑΝ: GR 500110 2010 0000 2010 0500 089
*Για επιπλέον πληροφορίες καλέστε στο: 6980682589 (Αποστόλης Τσιμπανάκος) ή αφήστε μήνυμα στην σελίδα μας https://www.facebook.com/Exp.trekking/ και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο.
 e- mail: exp.trekking@gmail.com

*Όσοι είναι απο την ευρύτερη περιοχή και θέλουν να συμμετάσχουν δίχως διανυκτέρευση λόγο σύντομης πρόσβασης το πρωί της Κυριακής το κόστος θα είναι 40 ευρώ.

*Όσοι επιθυμούν φεύγοντας να πάρουν φωτογραφικό υλικό της εκδρομής να φέρουν μαζί USB (φλασάκι) ή κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής.